Proiectile folosite:

apr.
11

Proiectile folosite:

  • Gameplay
  • Difficulty
  • Effects
  • Graphics

Proiectilele folosite in replicile de airsoft sunt din materiale plastice cu greutati intre 0.12g si 0.48g cu dimensiunea de 6 si 8 mm. Greutatea bilei este foarte importanta deoarece in conjunctie cu puterea generata de catre replica se pot atinge anumite performante specifice. Relatia intre greutatea bilei si viteza de deplasare rezulta energia cinetica a bilei in general masurata in Joule. Astfel, greutatea bilei exprimata in Kg inmultita cu patratul vitezei exprimata in metri totul supra 2 rezulta puterea bilei. Dar problemele de calcul nu se opresc aici, mai sunt o groaza de factori externi ce influenteaza direct inaintarea bilei. Ideea de baza este simpla, cu cat dorim o traiectorie mai dreapta cu atat trebuie sa optam pentru bile mai grele, cu cat bilele sunt mai grele cu atat distanta de angajare se diminueaza. Astfel trebuie aleasa o balanta intre greutate si viteza pentru a obtine precizia si distanta dorita. Cele mai utilizate greutati pentru viteze intre 50 si 140 sunt intre 0.20g si 0.28g. Cu cat viteza bilei este mai mare cu atat ne putem permite sa folosim bile mai grele. Spre exemplu cu o viteza de 170 m/s putem folosi bile de 0.36g cu un randament destul de bun.

Distanta minima de angajare in cadrul jocurilor organizate isi au originile in protectia impotriva vatamarilor excesive provocate de bilele de airsoft calatorind cu viteze mari. Astfel o bila deplasandu-se cu 150 m/s poate vatama destul de rau tesutul uman, (fara penetrare). Astfel cu cat viteza, respectiv puterea este mai mare. creste si distanta minima de angajare recomandata, pentru a permite bilei o decelerare suficient de mare pentru a diminua leziunile la nivelul pielii.

Diametrul bilelor de airsoft sunt in majoritatea cazurilor de 6mm, mai exact intre 5.90 si 5.99mm. Exista bile pentru airsoft cu vopsea dar nu se mai folosesc deoarece provoaca blocaje dese. Pentru jocurile de noapte exista bile fosforescente, care printr-un sistem de iluminare de tip flash ce se gaseste in incarcator, camera de hop-up sau amortizor, bilele lumineaza in momentul iesirii din replica.

Mare atentie la calitatea bilelor folosite, pentru alimentarea replicilor de airsoft se folosesc doar bile de calitate superioara pentru a evita defectarea lor. Bilele de slaba calitate adesea nu sunt perfect sferice astfel pot provoca blocaje pe teava care ulterior rezulta in cedarea anumitor componente interne precum, pistoane, roti si alte componente.

Bilele mai grele folosesc compusi metalici pentru a ingreuna materialul.

About C.S.B.A.B.T.

Latest posts

Latest work