Regulament Club Sportiv Battlefield Airsoft Bistrita

 

REGULAMENT DE ORDINE INTERIOARA

 1. Ierarhie

Clubul Sportiv de Airsoft Battlefield Bistrita Team este organizat ierarhic dupa cum urmeaza:

Presedinte:

Vicepresedinte:

Secretar:

Team Leader

Coordonator de joc

Membru BB

Membru BB Aspirant

Aspirant

 

Presedinte – atributii generale, de organizare, de mediere si solutionare a conflictelor.

Vicepresedinte – preia atributiile presedintelui in lipsa, informeaza membrii clubului cu privire la calendarul competitional si tine legatura cu celelalte cluburi

Secretar General – Trezorier colecteaza bani pentru achizitiile clubului si face platile in numele clubului, tertilor, preia atributiile vicelui si presedintelui in lipsa;

Team Leaderul numeste si modifica Coordonatorii de joc, in functie de evolutia acestora in cadrul clubului. Urmareste si monitorizeaza activitatea in teren a acestora, precum si succesul lor in realizarea sarcinilor primite, a misiunilor indeplinite si a jocurilor castigate.

Conditii principale:

 •  team leaderul este numit de catre presedinte, in urma activitatii in cadrul clubului si al echipei.
 • mentine controlul asupra coordonatorilor de joc, a membrilor Aspiranti si a membrilor Jucatori.
 • se ocupa de membrii noi pentru integrarea acestora fizic la joc precum si insusirea regulamentelor de joc.
 •  tine permanent legatura cu toti membri clubului pentru imbunatatirea permanenta a acestuaia
 •  coordoneaza intreaga echipa pentru intrunirile locale, nationale si international
 •  Anuntarea si participarea la Jocuri , eventuri , competitii de airsoft.

Coordonatorul de joc(Squad Leader), are un nivel maxim de echipare si prezinta toate trasaturile necesare unui bun organizator si coordonator de joc. Are abilitati si experianta in organizarea de jocuri, competente maxime de arbitraj, precum si obligatia de a ridica continuu nivelul de pregatire a echipei. Coordonatorul de joc are dreptul de a coopta pana la maxim 6 persoane in scopul creerii unui Squad in cadrul Clubului. Acesta este numit si Squad Leader si atribuie rolul si gradatia fiecarui membru de squad. Ca si coordonator de joc are obligatia ca la orice joc sa coordoneze atat membrii squadului in subordine cat si al celorlalti membrii ce nu apartin nici unui squad.

Conditii principale:

 •  trebuie sa isi aduca aportul in buna dezvoltare a echipei cu cel putin o sarcina in cadrul clubului. (lista disponibila la nota pct 3)
 •  coordonatorul de joc este numit de catre Team Leader, in urma rezultatelor din teren;
 •  coordonatorul de joc trebuie sa intruneasca si sa respecte urmatoarele conditii:
 •  sa aiba cel putin 2 ani vechime in cadrul clubului.
 •  sa se ocupe de coordonarea jocurilor organizate de catre club, in cadrul clubului si/sau cu alte cluburi de airsoft, sau de coordonarea echipei in cadrul jocurilor/evenimentelor/eventelor de airsoft organizate de catre alte cluburi si/sau echipe.
 •  sa participe activ la realizarea scenariilor de joc si la implementarea acestora.
 •  sa mentina un minim de 2 prezente lunare la jocurile de duminica si/sau evenimente/eventuri organizate de catre club sau cu/de catre alte cluburi.
 •  sa aiba merite deosebite pe teren si in cadrul organizarii clubului.
 •  sa se impuna prin cunostiinte, joc tactic si ajutorul dat incepatorilor.

Membrul BB Jucator , are un nivel superior de echipare care presupune tot ce este necesar pentru participarea la un event: replici, pistol, mai multe uniforme, incarcatoare tip mid, statie si alte echipamente necesare. La acest nivel se trece doar dupa o perioada de minim 5 luni de la intrarea in clubul BB cu prezente saptamanale la intrunirile stabilite.

Conditii principale:

 •  membrul BB Jucator are obligatia de a purta patch-ul oficial BB la orice joc sau activitate ce are legatura directa cu Airsoftul.
 •   membrul BB JUCATOR este orice jucator din cadrul echipei care are cel putin 5 luni vechime in cadrul echipei
 •   este obligat la un minim de 2* prezente lunare la jocurile de duminica si/sau evenimente/eventuri organizate de catre club sau cu/de catre alte cluburi.
 •  trebuie sa detina echipament de airsoft complet.(nota pct 2)
 •  trebuie sa isi aduca aportul in buna dezvoltare a echipei cu cel putin o sarcina in cadrul clubului. (lista disponibila la nota pct 3)

Drepturi acordate :

 • membrul BB Jucator primeste, odata cu acceptarea in club, dreptul de acces pe forum privat BB si pe grupul de facebook.
 •   membrul BB Jucator primeste, odata cu acceptarea in club, dreptul de vot in cadrul clubului
 •  membrul BB Jucator primeste, odata cu acceptarea in club, dreptul de a participa la activiatile clubului in afara terenului.

Membrul BB Aspirant, presupune ca aspirantul sa devina membru al clubului. Nivelul de echipare presupune, pe langa arma si protectii, existenta uniformei (uniforma oficiala pentru BB este woodland). Membrul trebuie sa obtina semnaturile de acceptare in cadrul clubului BB de la toti membrii echipei de evaluare. Dupa ce obtine semnaturile de la acestia primeste emblema clubului, si acces pe forumul privat BB precum si in grupul de facebook unde se tine in permanent legatura cu toti membri BB.

Conditii principale:

 •  membrul BB Aspirant are obligatia de a purta patch-ul oficial BB la orice joc sau activitate ce are legatura directa cu Airsoftul.
 •  membrul BB Aspirant are obligatia de a purta patchul “Membru Aspirant” la orice joc sau activitate ce are legatura directa cu Airsoftul.
 • membrul BB Aspirant este jucatorul care a intrunit conditiile de acceptare in club si are obligatia respectarii regulamentului BB.
 •  nu este obligat la un minim de prezente lunare la jocurile de duminica si/sau evenimente/eventuri organizate de catre club sau cu/de catre alte cluburi.
 • este obligat sa aiba cel putin 3 prezente in decursul a 3 luni.
 •  trebuie sa detina minimum echipament de airsoft de nivel mediu.
 •  trebuie sa isi aduca aportul in buna dezvoltare a echipei cu cel putin o sarcina in cadrul clubului. (lista disponibila la nota pct. 3)

Drepturi acordate :

 •  membrul BB Aspirant primeste, odata cu acceptarea in club, dreptul de acces pe forumul privat BB, precum si in grupul de facebook, unde se tine permanent legatura cu toti membrii BB, fiind obligat sa participe la dicutii.
 • Membrul BB Aspirant primeste, odata cu acceptarea in club, dreptul de vot in cadrul clubului
 • membrul BB Aspirant primeste, odata cu acceptarea in club, dreptul de a participa la activitatile clubului in afara terenului.

Aspirant :

Orice jucator de airsoft care doreste sa intre in clubul nostru trebuie sa-si exprime adeziunea (nota pct 1) si este inclus automat in randul aspirantilor. Aspirantii nu primesc emblema si nu sunt considerati ca facand parte din club, avand inca libertatea sa mearga sa joace si cu alte cluburi fara sa anunte in prealabil. Aspirantul este observat de membrii clubului si evaluat la joc.

Pentru a deveni ASPIRANT nivelul de echipare este minim, adica: replica, masca sau ochelari (protective)

2 Activitatea in cadrul clubului

1.Clubul participa la jocuri , eventuri si competitii de airsoft doar in cadru organizat , jocurile sunt anuntate oficial pe forumul si pagina clubului . 2.Participarea la joc – este anuntata pe topicul de jocuri, participarea la joc se face doar dupa anuntarea prezentei pe topicul special creat, participarea fara anunt in prealabil nu este tolerata.

3.Jocurile se anunta in cursul saptamanii, locatia de joc se poate vota la cererea TL fie de catre Membrii Jucatori , fie de catre toti Membrii BB 4.Prezenta la joc se anunta cel tarziu sambata ora 19 : 00* * *

*** Exceptii fac situatiile extraordinare, nu persoanele cu precedent.

3 Sanctiuni si excluderi directe :

– Neprezentarea la 2 jocuri / luna in decursul a 3 luni , duce la retrogradarea la statut de Membru BB Aspirant.

– Nerespectarea ierarhiei in cadrul echipei si insubordonarea nu este tolerata (situatii de joc). Prima sanctiune este avertisment, a doua fiind excluderea din club pe termen nedeterminat.

– Injuriile pe forum duc la banare pe termen nedeterminat, injuriile pe teren duc la excludere de la jocuri pana la reglarea situatiei sau excludere a inclulpatului daca nu se solutioneaza cazul.

– Amenintarile duc la excludere directa din club.

– Orice actiune cu tenta agresiva intre 2 membrii ai clubului duce la excluderea initiatorului conflictului, daca se da curs excluderea este valabila pentru ambii sau toti membrii implicati.

– Nerespectarea sarcinilor asumate in cadrul echipei se sanctioneaza in prima faza prin mustrare, daca aceasta se repeta se sanctioneaza cu avertisment, la a 3-a abatere se poate pune in discutie in cadrul echipei chiar si excluderea din Club.

– Pentru toate categoriile de mai sus, intarzierea de la plata cotizatiei cu mai mult de 3 luni duce la pierderea drepturilor din cadrul echipei si la excluderea din club.

– De asemeni, participarea la orice joc, eveniment sau event de airsoft, fara autorizarea sau acceptul prealabil al Team Leader-ului, duce la excluderea din club.

– Membrii BB Aspiranti cu un numar de prezente mai mic de 3 in decursul a 3 luni isi vor pierde automat acest statut si drepturile primite odata cu statutul de Membru BB Aspirant.

Reactivarea membrilor jucatori retrogradati sau retrasi din BB din motive personale (a nu se confunda cu perioada de inactivitate sportiva ):

Orice membru BB exclus din motive de nerespectare a regulamentului poate reintra in club daca indeplineste urmatoarele conditii :

1. Plata a 3 luni de cotizatie daca a fost exclus din cauza neplatii.

2. Parcurgerea a 3 luni de proba , timp in care trebuie sa aiba 2 prezente/luna.

3. Acceptul prin semnatura a tuturor membrilor din consiliul de evaluare.

4 Taxe si cotizatii

Taxa de membru:

Taxa de membru jucator este de 50 lei si se va achita doar odata la inscrierea in club.

Cotizatie :

Cotizatia in cadrul clubului este de la 01.04.2016 – 25 lei, 5 lei vor reveni ca si pana acum cheltuielilor ce tin de contabilitate si alte cheltuieli administrative iar 20 lei se vor strange intr-un fond pentru viitoare achizitii de recuzita si alte materiale utile clubului.

 

5 Regulament FORUM si GRUP FACEBOOK ,aspecte administrative.

Postarile pe langa subiectul initial al topicurilor cu tema organizatorica/administrativa se sterg de catre admini fara anunt in prealabil.

Postarile cu tenta tendentioasa la adresa topicurilor cu tema organizatorica/administrativa se sterg de catre admini fara anunt in prealabil.

Topicurile noi , postate pe public , initiate de alti membrii decat cei ai consiliului , cu tema organizatorica / administrativa vor fi mutate automat in sectiunea privata a forumului.

6 Note :

Nota pct 1). Orice membru aspirant trebuie sa solicite formularul de adeziune, unde este trecuta echipa de evaluare. Intrarea in club se va face in momentul in care lista este completata de catre toti membrii echipei de evaluare, cu calificativul ok. Lista se poate obtine de la Presedinte, mail cu solicitare la battlefieldairsoftteam@yahoo.ro, impreuna cu datele personale (nume si prenume, nickname, adresa unde locuiti efectiv, serie si nr CI, nr de tel)

Nota pct 2). Echipamentul complet de airsoft presupune urmatoarele: costum woodland, vesta, replica, masca/ochelari/casca, manusi, bocanci, statie, pistol, etc.

Nota pct 3.) Sarcini si roluri in cadrul clublui :

-content creator Pagina Oficiala BB (5-7 persoane,ce vor posta 1 poza/zi,dureaza cca30 secunde)

-persoana desemnata pt anuntarea jocurilor:

-persoana desemnata pt anuntarea jocurilor pe ASR

-persoana desemnata pt notarea prezentei de dupa joc

-persoana desemnata pt notarea prezentei de dupa joc pe ASR

-persoana desemnata pt centralizarea prezentelor lunar si anual

-persoana desemnata pt centralizarea eventurilor

-persoana desemnata pt centralizarea pozelor de dupa joc

-persoana desemnata pt anuntarea jocurilor via SMS

-persoana desemnata pt anuntarea jocurilor si a altor evenimente pe grupul Membrilor Hat de pe Facebook.

-persoana desemnata pt postarea pozelor de dupa joc pe pagina oficiala HAT

-persoana desemnata pt organizarea bilunara a sedintelor cu scop de organizare si sociali

-persoana desemnata pt anuntarea jocurilor pe grupul de facebook

-persoana desemnata pt colectarea cotizatiilor

-arbitru la jocuri si eventuri

-pozar la jocuri si eventuri

-creator review-uri cu tema airsoft

 • Se accepta in anumite cazuri , analizate de membrii consiliului, exceptii de la regula cu 1 prezenta.
 • Dreptul de vot acordat este valabil doar in situatiile unde se permite votul acestei categorii.
 • Functile se pot cumula de catre o persoana sau se pot delega temporar de catre titular altui membru.
 • Toti membrii cu atributii tin o evidenta si raporteaza in cadrul sedintelor.